Vepřový steak po staročesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 400 g Vepřová plec
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Klobása ostravská
  • 6 ks Papriky beraní rohy
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 349.7 mg
  • Vláknina 3777.5 mg
  • Vitamín A 3777.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec nakrájíme na čtyři plátky. Osolíme ji a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Prudce osmažíme na pánvi z obou stran. Poté předáme do pekáčku.

  • 2

    Cibuli, klobásu nakrájíme na kolečka, beraní rohy na dvoucentimetrové kousky. Vše opečeme v pánvi na výpeku z masa. Poté tím posypeme maso.

  • 3

    Každý plátek masa ještě přiklopíme plátkem sýra a pečeme 30 minut na 200 °C.

  • 4

    Výpek poté slijeme a zahustíme jíškou. Povaříme tak 5 minut a podáváme k masu jako omáčku.

Komentáře k receptu