Vepřový steak po staročesku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 33 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 349.7 mg
- Vláknina 3777.5 mg
- Vitamín A 3777.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec nakrájíme na čtyři plátky. Osolíme ji a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Prudce osmažíme na pánvi z obou stran. Poté předáme do pekáčku.
-
2
Cibuli, klobásu nakrájíme na kolečka, beraní rohy na dvoucentimetrové kousky. Vše opečeme v pánvi na výpeku z masa. Poté tím posypeme maso.
-
3
Každý plátek masa ještě přiklopíme plátkem sýra a pečeme 30 minut na 200 °C.
-
4
Výpek poté slijeme a zahustíme jíškou. Povaříme tak 5 minut a podáváme k masu jako omáčku.