Bezlepkové houstičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mouka bezlepková
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Droždí sušené
  • 1 hrst Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 49.4 mg
  • Vláknina 941.5 mg
  • Vitamín A 941.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do domácí pekárny nalijeme tekuté suroviny.

  • 2

    Do rohu vysypeme sůl.

  • 3

    Vsypeme mouku, do které uděláme důlek a do něj dáme droždí. Navrch nasypeme sýr.

  • 4

    Zvolíme program kynutí 90 minut a necháme kynout.

  • 5

    Poté vyklopíme a uděláme bochánky, které necháme 20 minut dokynout.

  • 6

    Potřeme je rozšlehanými žloutky s trochou mléka a posypeme sýrem a 20 minut zapečeme.

Komentáře k receptu