Fazolový guláš s fetou
Suroviny
- 940 g Fazole bílé sterilované
- 100 g Sýr Feta
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Rajčata sušená
- 2 ks Mrkev kořen
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Rajčatový protlak
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Kopr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 19 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 5.7 mg
- Draslík 833.1 mg
- Vláknina 20519.7 mg
- Vitamín A 20519.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na kousky. Řapíky celeru nakrájíme na jemno. Bylinky nasekáme najemno, fetu rozdrobíme prsty nebo nastrouháme.
-
2
Fazole slijeme – ale 200 ml nálevu si schováme.
-
3
Do velkého hrnce dáme olej a opékáme cibuli, mrkev a celer doměkka. Zasypeme paprikou a přidáme utřený česnek. Přidáme i fazole i s odloženým nálevem, polovinu množství bylinek, polovinu fety, cukr, protlak, skořici a sušená rajčata.
-
4
Povaříme 5 minut, poté přiklopíme a pečeme 40 minut na 180 °C. Pokud je potřeba, podlijeme vodou.
-
5
Pečeme ještě 10 minut odlopené. Osolíme a opepříme.
-
6
Podáváme posypané zbylými bylinkami a fetou.