Jehněčí s fazolemi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 800 g Fazole bílé sterilované
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • 2 polévková lžíce Kopr
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Sýr Feta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 952 mg
  • Vláknina 20050 mg
  • Vitamín A 20050 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1193.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1 stroužek česneku utřeme s olejem a solí a potřeme tím jehněčí steaky. Necháme tak 2 hodiny marinovat. Poté smažíme 5 minut z každé strany.

  • 2

    Cibuli a česnek nakrájené najemno opečeme na oleji doměkka. Přidáme rajčatový protlak, nasekaný kopr, ocet, vývar a fazole a 15 minut povaříme. Dle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Fazole podáváme s jehněčím masem posypané strouhanou fetou.

Komentáře k receptu