Jehněčí maso s citronem a tymiánem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jehněčí kotlety
  • 200 ml Řecký jogurt
  • 2 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Tymián
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 305 mg
  • Vláknina 3133.3 mg
  • Vitamín A 3133.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety rozdělíme na jednotlivé porce podle kostí. Potřeme je citronovou šťávou a kůrou, tymiánem a prolisovaným česnekem. Necháme 15 minut marinovat.

  • 2

    Řecký jogurt promícháme s citronovou šťávou a tymiánem.

  • 3

    Jehněčí kotlety vyjmeme z marinády, potřeme je jogurtovou směsí a grilujeme asi 15 minut.

Komentáře k receptu