Máslový citronový chlebíček
Suroviny
- 200 g Mouka polohrubá
- 50 g Solamyl
- 125 g Cukr krupice
- 145 g Máslo čerstvé
- 20 g Pšeničná mouka hrubá
- 200 g Cukr moučka
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 34 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 166.2 mg
- Draslík 254.6 mg
- Vláknina 4162.5 mg
- Vitamín A 4162.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chlebíčkovou formu vymažeme 20 g másla, vysypeme hrubou moukou. Chlebíček budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
-
2
Cukr, vejce, zbylé rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a kůru umícháme šlehačem do pěny. V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a Solamylem, přidáme tekutou směs a vyšleháme dohladka.
-
3
Těsto vlijeme do formy, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
-
4
Na polevu utřeme prosátý moučkový cukr s citronovou šťávou.
-
5
Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme chladnout. Ještě teplý chlebíček potřeme polevou a necháme ztuhnout.