Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Suroviny
- 250 g Chléb toastový
- 100 g Kaštanové pyré
- 10 g Pepř černý mletý
- 100 g Slanina anglická
- 10 g Sůl
- 100 ml Mléko plnotučné
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Husa domácí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce sádlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1969 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 318 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 464 mg
- Draslík 1455.7 mg
- Vláknina 5984.7 mg
- Vitamín A 5984.7 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Toastový chléb rozprostřeme na kuchyňské lince a necháme ho přes noc vyschnout.
-
2
Poté chléb nakrájíme na kostičky a smícháme s nasekanou cibulí a petrželkou, zalijeme mlékem, žloutky a vmícháme kaštanové pyré.
-
3
Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme do kaštanové směsi.
-
4
Husu vykostíme a rozprostřeme ji kůží dolů na alobal potřený sádlem. Osolíme a opepříme ji.
-
5
Husu poklademe anglickou slaninou a dáme na ni i kaštanovou směs.
-
6
Zabalíme do alobalu a převážeme provázkem.
-
7
Pečeme 30 minut na 200 °C a poté hodinu a půl při teplotě 160 °C.