Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Chléb toastový
  • 100 g Kaštanové pyré
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 100 g Slanina anglická
  • 10 g Sůl
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Husa domácí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1969 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 318 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 464 mg
  • Draslík 1455.7 mg
  • Vláknina 5984.7 mg
  • Vitamín A 5984.7 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toastový chléb rozprostřeme na kuchyňské lince a necháme ho přes noc vyschnout.

  • 2

    Poté chléb nakrájíme na kostičky a smícháme s nasekanou cibulí a petrželkou, zalijeme mlékem, žloutky a vmícháme kaštanové pyré.

  • 3

    Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme do kaštanové směsi.

  • 4

    Husu vykostíme a rozprostřeme ji kůží dolů na alobal potřený sádlem. Osolíme a opepříme ji.

  • 5

    Husu poklademe anglickou slaninou a dáme na ni i kaštanovou směs.

  • 6

    Zabalíme do alobalu a převážeme provázkem.

  • 7

    Pečeme 30 minut na 200 °C a poté hodinu a půl při teplotě 160 °C.

Komentáře k receptu