Meruňková roláda
Suroviny
- 90 g Cukr krupice
- 45 g Mouka polohrubá
- 30 g Cukr moučka
- 350 g Tvaroh tučný
- 100 g Čokoláda hořká
- 300 g Meruňky
- 100 ml Smetana na šlehání
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 balení Želatina
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Meruňkovice
- 3 polévková lžíce Cukr moučka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 31 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 223.4 mg
- Draslík 96.2 mg
- Vláknina 843.5 mg
- Vitamín A 843.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 263.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 190 °C, pečicím papírem vyložíme plech. Čokoládu jemně nastrouháme.
-
2
Z předepsaných surovin vypracujeme těsto, kterým vyložíme plech a v troubě pečeme zhruba 12 minut. Suchou utěrku posypeme moučkovým cukrem, na ni vyklopíme upečené těsto a sloupneme pečicí papír.
-
3
Na náplň smícháme tvaroh se smetanou, cukrem, práškovou želatinou a meruňkovicí.
-
4
Meruňky spaříme, oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.
-
5
Upečené těsto potřeme tvarohovou náplní, ne až do kraje, aby nám náplň při rolování nevytekla, poklademe meruňkami a pomocí utěrky opatrně srolujeme. Roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce řádně ztuhnout. Před podáváním roládu posypeme moučkovým cukrem.