Bramborové řezy s cibulí a smetanou
Suroviny
- 400 g Brambory vařené
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Zakysaná smetana
- 40 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Petržel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 10 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 79.8 mg
- Draslík 421 mg
- Vláknina 5787 mg
- Vitamín A 5787 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova.
-
2
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mléko, sůl, strouhanku a mouku. Vše spojíme a vzniklé těsto rozprostřeme do remosky vyložené pečicím papírem. Poklademe osmahnutou cibulí, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
-
3
Pečeme v remosce dozlatova a během pečení pokrm několikrát pokapeme zakysanou smetanou.
-
4
Po upečení nakrájíme na řezy a ihned podáváme.