Řízky z květů černého bezu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Bezinkový květ
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 133.7 mg
  • Draslík 41.5 mg
  • Vláknina 146 mg
  • Vitamín A 146 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květy černého bezu omyjeme pod studenou tekoucí vodou.

  • 2

    Do talíře nalijeme mléko, přidáme žloutky, olej a med. Za stálého míchání přisypáváme mouku, dokud nevznikne hladké těstíčko. Vsypeme kypřicí prášek a špetku soli. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Květy vezmeme za stonky a namáčíme do těstíčka tak, aby byly celé obalené.

  • 4

    Obalené květy rozložíme na tukem vymyzaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu