Hradecký dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 750 g Jahody
  • 120 ml Voda pitná
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
  • 4 polévková lžíce Likér čokoládový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 63.5 mg
  • Draslík 20 mg
  • Vláknina 3 mg
  • Vitamín A 3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka, pudinkového prášku a 2 lžic cukru uvaříme pudink. 2 lžíce likéru našleháme se žloutkem a vmícháme do pudinku. Z bílku našleháme tuhý sníh a také vmícháme do pudinku.

  • 2

    Pudink rozdělíme do vypláchnutých formiček, v chladničce necháme ztuhnout a vyklopíme na talířky.

  • 3

    Na bábovičky naaranžujeme omyté a okapané jahody a přelijeme omáčkou.

  • 4

    Omáčka: 2 lžíce likéru smícháme s lžící vody a zbylým cukrem a v kastrůlku zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí.

Komentáře k receptu