Grilované roštěnky s bylinkovým máslem
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 3 g Bobkový list
- 10 g Petržel - nať
- 250 g Máslo čerstvé
- 6 ml Citrónová šťáva
- 1 kávová lžička Citrónová kůra
- 0.5 kávová lžička Oregano
- 1 ks Okurky nakládané
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 0.09 dl Olej slunečnicový
- 0.09 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 42 g
- Sodík 893 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 91.1 mg
- Vláknina 3219.4 mg
- Vitamín A 3219.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené roštěnky posypeme solí, pepřem, jemně naklepeme, v misce je polijeme olivovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou a přiložíme bobkový list. V lednici nebo na chladném místě necháme 240 minut odležet. Bylinkové máslo připravíme tak, že do misky vložíme při pokojové teplotě změklé máslo. Přidáme drobně nasekanou nebo nastrouhanou okurku a cibuli, drobně sekanou petrželovou nať, jemně postrouhanou citrónovou kůru. Nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, oregano a vše dobře promícháme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a v lednici necháme ztuhnout.
-
2
Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplou. Naskládáme připravené roštěnky, grilujeme po obou stranách 5 - 7 minut.
-
3
Měkké roštěnky rozdělíme na jednotlivé talíře, porce ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli, přidáme na plátky rozkrájené bylinkové máslo a podáváme.