Šťavnaté borůvkové muffiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Borůvky
  • 100 g Cukr třtinový
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 3 ks Pomeranč červený
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 167.7 mg
  • Draslík 178.1 mg
  • Vláknina 7131.2 mg
  • Vitamín A 7131.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené pomeranče (pokud možno chemicky neošetřené) dobře omyjeme a osušíme. Z jednoho pomeranče nastrouháme kůru. Ze všech 3 pomerančů vymačkáme štávu a přecedíme ji, abychom odstranili ze šťávy zrníčka. Borůvky omyjeme a necháme okapat. V míse utřeme máslo, cukr a vejce do pěny. Poté přimícháme pomerančovou kůru a šťávu ze tří pomerančů. Za stálého šlehání přisypeme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a solí. Těsto důkladně vyšleháme, mělo by být polotuhé, v případě potřeby přidáme 2 - 3 lžíce pomerančové šťávy. Nakonec do těsta zlehka zapracujeme suché borůvky.

  • 2

    Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme je těstem do dvou třetin. Dáme péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme je do zlatova přibližně 25 - 30 minut. Upečené mufiny necháme vychladnout asi 3 minuty, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků, posypeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu