Croissanty plněné klobásou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 29 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 106.1 mg
- Draslík 219.1 mg
- Vláknina 3796.3 mg
- Vitamín A 3796.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník 25 x 30 cm. Rozkrojíme na 4 obdélníky, které úhlopříčně překrojíme na trojúhelníky.
-
2
Z jarních cibulek sloupneme vrchní slupku a pokrájíme je na tenká kolečka. Ementál nastrouháme, klobásu oloupeme a krájíme na menší kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno.
-
3
Vejce rozbijeme a rozšleháme vidličkou. Větší část vejce smícháme s tvarohem, přidáme pažitku, cibulku sýr a klobásu.
-
4
Troubu zahřejeme na 200°C (plynovou na stupeň 6).
-
5
Sýrovo-tvarohovou náplň rozdělíme na připravené trojúhelníčky těsta.
-
6
Umístíme ji k širšímu konci a těsto srolujeme směrem ke špičce.
-
7
Rolky položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce a pečeme 25 minut do zlatova.
-
8
Podáváme horké.