Croissanty plněné klobásou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Listové těsto
  • 150 g Cibulka jarní
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Klobása vepřová
  • 40 g Tvaroh jemný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 106.1 mg
  • Draslík 219.1 mg
  • Vláknina 3796.3 mg
  • Vitamín A 3796.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník 25 x 30 cm. Rozkrojíme na 4 obdélníky, které úhlopříčně překrojíme na trojúhelníky.

  • 2

    Z jarních cibulek sloupneme vrchní slupku a pokrájíme je na tenká kolečka. Ementál nastrouháme, klobásu oloupeme a krájíme na menší kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno.

  • 3

    Vejce rozbijeme a rozšleháme vidličkou. Větší část vejce smícháme s tvarohem, přidáme pažitku, cibulku sýr a klobásu.

  • 4

    Troubu zahřejeme na 200°C (plynovou na stupeň 6).

  • 5

    Sýrovo-tvarohovou náplň rozdělíme na připravené trojúhelníčky těsta.

  • 6

    Umístíme ji k širšímu konci a těsto srolujeme směrem ke špičce.

  • 7

    Rolky položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce a pečeme 25 minut do zlatova.

  • 8

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu