Sladké tyčky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 46 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 110 g Mandle
  • 60 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 116.5 mg
  • Vláknina 6142.8 mg
  • Vitamín A 6142.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku přivedeme k varu 3 - 4 dl vody. Vsypeme do ní mandle, necháme přejít varem, poté je scedíme a oloupeme. Dvě lžíce mandlí jemně nastrouháme, zbytek rozdělíme na poloviny a odložíme do misky.

  • 2

    Do mísy vložíme na kousky pokrájené změklé máslo, přidáme cukr a máslo vyšleháme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáme strouhané mandle a hladkou mouku. Těsto důkladně vypracujeme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Poté ho položíme na pomoučený vál a zlehka rozválíme. Posypeme připravenými mandlemi, nato těsto 2 x přehneme a znovu zlehka vyválíme na plát silný asi 1,5 - 2 cm. Rádýlkem z něj krájíme tyčky, široké 2 cm a dlouhé asi 4 - 5 cm. Klademe je na plech, vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme pří 190°C - 200°C přibližně 10 až 15 minut (do zlatova).

  • 3

    Upečené tyčky necháme vychladnout, poté je posypeme moučkovým cukrem s vanilkovou příchutí a podáváme.

Komentáře k receptu