Brioškový chléb s jablky a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 197 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mandle
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 10 g Droždí sušené
  • 80 g Jablka
  • 5 g Cukr krystal
  • 240 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 21.6 mg
  • Draslík 111 mg
  • Vláknina 9196 mg
  • Vitamín A 9196 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme med, mléko a rozpuštěné máslo, přidáme cukr, sůl, hladkou mouku a promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí a nastavíme program na brioškový chléb.

  • 2

    Po zaznění signálu přidáme nasekané mandle a na kostičky nakrájená vypeckovaná jablka a necháme péct.

Komentáře k receptu