Vařená zelenina s jogurtovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 8 g
- Sodík 845 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 521.7 mg
- Vláknina 9120.9 mg
- Vitamín A 9120.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici s květákem rozřežeme na větší růžičky, chřest očistíme, nakrájíme na větší špalíčky, cibuli pokrájíme na čtvrtky, pažitku rozsekáme na jemno. Zeleninu vložíme do sítka, zavěsíme nad vroucí vodu, pokapeme citronovou šťávou, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře do měkka. Zeleninu by měla být měkká, ale stále křupavá.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme prolisovaný česnek, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření, tahini omáčku, promícháme. Nakonec přilijeme jogurt, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Zeleninu upravíme na talíře, doplníme jogurtovou omáčkou a posypeme pažitkou.