Ruské bliny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1170 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 251.7 mg
  • Draslík 242.2 mg
  • Vláknina 225 mg
  • Vitamín A 225 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozmícháme v teplém mléce, přidáme cukr a 1/2 hladké mouky, rozmícháme a necháme pod ubrouskem 1 hodinu kynout. Pak přidáme sůl, 2 žloutky, 40 g rozpuštěného másla a zbytek mouky, rozmícháme a necháme opět vykynout pod ubrouskem. Do vykynutého těsta vmícháme sníh z bílků a necháme ještě 15 minut kynout.

  • 2

    Z těsta pak na máslem vymaštěném lívanečníku smažíme tenké bliny. Při smažení je pokapeme máslem, obrátíme a osmažíme na druhé straně.

  • 3

    Bliny podáváme na nahřátých talířích, jako dip podáváme rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu.

Komentáře k receptu