Ruské bliny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1170 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 74 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 251.7 mg
- Draslík 242.2 mg
- Vláknina 225 mg
- Vitamín A 225 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozmícháme v teplém mléce, přidáme cukr a 1/2 hladké mouky, rozmícháme a necháme pod ubrouskem 1 hodinu kynout. Pak přidáme sůl, 2 žloutky, 40 g rozpuštěného másla a zbytek mouky, rozmícháme a necháme opět vykynout pod ubrouskem. Do vykynutého těsta vmícháme sníh z bílků a necháme ještě 15 minut kynout.
-
2
Z těsta pak na máslem vymaštěném lívanečníku smažíme tenké bliny. Při smažení je pokapeme máslem, obrátíme a osmažíme na druhé straně.
-
3
Bliny podáváme na nahřátých talířích, jako dip podáváme rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu.