Litevský bramborový kugelis

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tvaroh jemný
  • 100 g Vepřové škvarky
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 20 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 172.9 mg
  • Draslík 1876.2 mg
  • Vláknina 22616.2 mg
  • Vitamín A 22616.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák, přidáme vejce, tvaroh, sůl, pepř a škvarky.

  • 2

    Pekáč vymažeme sádlem, bramborové těsto ve vrstvě 3-4 cm rozestřeme do pekáče a v troubě asi 1 hodinu pečeme.

  • 3

    Mezitím připravíme omáčku. Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a smícháme ji se zakysanou smetanou.

  • 4

    Teplý kugelis podáváme na talířích přelitý smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu