Norský rybí nákyp

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 800 g Filé rybí
  • 12 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1.5 l Mléko plnotučné
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 86.1 mg
  • Draslík 32.9 mg
  • Vláknina 465.3 mg
  • Vitamín A 465.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2372.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé (omyté a vykostěné) pomeleme dvakrát až třikrát na masovém strojku a vložíme do mísy. Přidáme hladkou mouku, škrobovou moučku Maizenu, rozpuštěné vlahé máslo, sůl, pepř a drcený kmín. Směs promícáme, za stálého šlehání postupně přilijeme 1,5 litru mléka. Vyšlehanou směs vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem (60 g).

  • 2

    Zapékací mísu "posadíme" do většího pekáče, do kterého jsme nalili 1 - 2 litry horké vody.

  • 3

    Nákyp pečeme v předehřáté troubě na 180°C (ve vodní lázni) přibližně 40 - 50 minut do zlatova. Hned podáváme jako hlavní jídlo.

Komentáře k receptu