Norský rybí nákyp
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 800 g Filé rybí
- 12 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1.5 l Mléko plnotučné
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 48 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 96 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 86.1 mg
- Draslík 32.9 mg
- Vláknina 465.3 mg
- Vitamín A 465.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2372.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé (omyté a vykostěné) pomeleme dvakrát až třikrát na masovém strojku a vložíme do mísy. Přidáme hladkou mouku, škrobovou moučku Maizenu, rozpuštěné vlahé máslo, sůl, pepř a drcený kmín. Směs promícáme, za stálého šlehání postupně přilijeme 1,5 litru mléka. Vyšlehanou směs vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem (60 g).
-
2
Zapékací mísu "posadíme" do většího pekáče, do kterého jsme nalili 1 - 2 litry horké vody.
-
3
Nákyp pečeme v předehřáté troubě na 180°C (ve vodní lázni) přibližně 40 - 50 minut do zlatova. Hned podáváme jako hlavní jídlo.