Pomerančové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr moučkový
  • 60 ml Likér pomerančový
  • 70 ml Likér pomerančový
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 469 mg
  • Draslík 102.3 mg
  • Vláknina 1788.5 mg
  • Vitamín A 1788.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku vlijeme smetanu, přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu za stálého míchání přivedeme k varu. Do smetanové směsi vmícháme máslo smíchané s moukou, dobře rozkvedláme, vlijeme pomerančový likér a povaříme 2-3 minuty. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a postupně metličkou vmícháme žloutky. Potom z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh.

  • 2

    Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou. Do 2/3 je naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 180°C pečeme 20 minut.

  • 3

    Upečené suflé vytáhneme z trouby, povrch každého suflé posypeme moučkovým cukrem. Pokapeme ještě pomerančovým likérem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu