Pomerančové suflé
Suroviny
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Cukr krupice
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Cukr moučkový
- 60 ml Likér pomerančový
- 70 ml Likér pomerančový
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 50 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 469 mg
- Draslík 102.3 mg
- Vláknina 1788.5 mg
- Vitamín A 1788.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku vlijeme smetanu, přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu za stálého míchání přivedeme k varu. Do smetanové směsi vmícháme máslo smíchané s moukou, dobře rozkvedláme, vlijeme pomerančový likér a povaříme 2-3 minuty. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a postupně metličkou vmícháme žloutky. Potom z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh.
-
2
Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou. Do 2/3 je naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 180°C pečeme 20 minut.
-
3
Upečené suflé vytáhneme z trouby, povrch každého suflé posypeme moučkovým cukrem. Pokapeme ještě pomerančovým likérem a ihned podáváme.