Vanilkové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr krupice
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 458.2 mg
  • Draslík 100.1 mg
  • Vláknina 1273 mg
  • Vitamín A 1273 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu v kastrůlku povaříme spolu s vydlabanou vanilkovou dření. Přisypeme vanilkový prášek, citronovou šťávu a kůru. Smícháme dohromady máslo s moukou, přidáme do smetanové hmoty. Rychlým mícháním metličkou dobře rozšleháme na hladkou hmotu. Povaříme přibližně 2-3 minuty. Hmotu stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a postupně vmícháme žloutky. Nakonec přimícháme z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh.

  • 2

    Máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé naplníme do 2/3 připraveným těstem. Ihned vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Upečené suflé vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu