Gratinovaní raci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1115 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 785.2 mg
- Draslík 1700.8 mg
- Vláknina 350.1 mg
- Vitamín A 350.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 14.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Raky důkladně kartáčkem vypereme, vložíme do osolené vroucí vody s vínem a vaříme 10 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout a obereme z nich maso.
-
2
Maso smícháme s polovinou bešamelové omáčky, přidáme chilli a směsí naplníme malé ohnivzdorné zapékací misky (mušle).
-
3
Druhou polovinu omáčky zahřejeme, zašleháme do ní žloutky, pak vmícháme máslo a omáčkou zalijeme směs v zapékacích miskách.
-
4
Dáme do mírně předehřáté trouby a 10 minut gratinujeme.