Gratinovaní raci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 350 ml Bešamel
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 20 ks Rak říční
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1115 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 785.2 mg
  • Draslík 1700.8 mg
  • Vláknina 350.1 mg
  • Vitamín A 350.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 14.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Raky důkladně kartáčkem vypereme, vložíme do osolené vroucí vody s vínem a vaříme 10 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout a obereme z nich maso.

  • 2

    Maso smícháme s polovinou bešamelové omáčky, přidáme chilli a směsí naplníme malé ohnivzdorné zapékací misky (mušle).

  • 3

    Druhou polovinu omáčky zahřejeme, zašleháme do ní žloutky, pak vmícháme máslo a omáčkou zalijeme směs v zapékacích miskách.

  • 4

    Dáme do mírně předehřáté trouby a 10 minut gratinujeme.

Komentáře k receptu