Filety z makrely v hořčicové omáčce
Suroviny
- 600 g Makrela - filety
- 600 g Brambory vařené
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 813 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 59 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 190 mg
- Draslík 1054 mg
- Vláknina 8104.3 mg
- Vitamín A 8104.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova.
-
2
Na cibuli vyrovnáme filety z makrely, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou petrželku, přilijeme ocet a trochu vody.
-
3
Nádobu přikryjeme pergamenem, v troubě předehřáté na 160°C dusíme 20 minut.
-
4
Nádobu s rybou vyjmeme z trouby, filety opatrně vybereme a udržujeme v teple.
-
5
Smetanu rozmícháme s moukou, směsí zahustíme omáčku. Chvíli povaříme, přidáme hořčici, poté porce makrely vrátíme zpět. Už nevaříme.
-
6
Podáváme s vařenými bramborami.