Gratinované lasagne s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 864 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 80 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 220 mg
- Draslík 91 mg
- Vláknina 554 mg
- Vitamín A 554 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lasagne připravené na plátky vložíme do vroucí špetkou solí osolené vody. Povaříme do poloměkka, potom je vybereme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupaný chřest povaříme v té samé vodě, vybereme, necháme okapat.
-
2
V kastrůlku rozehřejeme 60 g másla, přisypeme mouku, chvilku smažíme, přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr, drobně nasekanou petrželovou nať. Dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a vše dohromady dobře promícháme.
-
3
Zbylým máslem vymažeme pečicí formu a na dno naskládáme plátky lasagne, chřest. Zalijeme připravenou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 °C 20-25 minut.
-
4
Hotové jídlo rozdělíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře, a podáváme.