Česnekový dip s bylinkami pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 20 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 806 mg
- Vláknina 6518 mg
- Vitamín A 6518 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku, bazalku a kerblík jemně posekáme. Jarní cibulky nakrájíme na drobné kostičky. Všechny ingredience (jogurt, žervé, česnek, cibuli a olej) vložíme do kuchyňského robotu nebo mixéru, rozmixujeme. Pak přidáme nadrobno nasekané bylinky, bazalku, kerblík a petrželku, osolíme, opepříme. Necháme 30 minut vychladit.