Perkelt z husích žaludků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 27 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 39.4 mg
- Draslík 68.5 mg
- Vláknina 2139.6 mg
- Vitamín A 2139.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme, necháme okapat a nakrájíme na středně velké kousky.
-
2
Do kastrolu na sádlo dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, přidáme připravené husí žaludky, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka.
-
3
Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a směs nalijeme do omáčky, kterou za stálého míchání dobře povaříme.