Hovězí maso pečené s gorgonzolovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1614 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 187 mg
- Draslík 3.4 mg
- Vláknina 132.5 mg
- Vitamín A 132.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 128.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso vcelku osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme zhruba devadesát minut. Podle potřeby podléváme vodou.
-
2
Gorgonzolu krájíme nadrobno, vložíme do rendlíku, zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Jakmile se sýr rozpustí, přidáme vypečenou šťávu z masa, promícháme a odstavíme.
-
3
Maso pokrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.