Hovězí maso pečené s gorgonzolovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1614 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 187 mg
  • Draslík 3.4 mg
  • Vláknina 132.5 mg
  • Vitamín A 132.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 128.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso vcelku osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme zhruba devadesát minut. Podle potřeby podléváme vodou.

  • 2

    Gorgonzolu krájíme nadrobno, vložíme do rendlíku, zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Jakmile se sýr rozpustí, přidáme vypečenou šťávu z masa, promícháme a odstavíme.

  • 3

    Maso pokrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu