Salát z červené řepy s mrkví a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jablka
  • 150 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 150 g Červená řepa
  • 100 g Sýr Čedar
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 25 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 960 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 211.7 mg
  • Vláknina 5832.5 mg
  • Vitamín A 5832.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu a jablka oloupeme, spolu s mrkví nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do salátové mísy, přisypeme strouhaný Čedar a promícháme. Panenský olej smícháme s čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou, osolíme, salát v míse zalijeme.

  • 2

    Před podáváním salát necháme v lednici vychladit.

Komentáře k receptu