Sardinková pomazánka s lučinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Sardinky v oleji
  • 50 g Olivy nakládané
  • 30 g Pažitka
  • 5 g Sůl
  • 120 g Lučina smetanový sýr
  • 5 ml Limetková šťáva
  • 2 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 68.2 mg
  • Vláknina 3349.8 mg
  • Vitamín A 3349.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky z konzervy vyklopíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme lučinu, plátky nakládaných oliv, nasekanou pažitku, zakápneme limetkovou šťávou a důkladně promícháme. Dvě celé limetky rozkrojíme napůl, opatrně vydlabeme dužinu, vzniklé mističky z kůry naplníme sardinkovou pomazánkou, vyskládáme na servírovací talíř a podáváme s dezertní lžičkou.

Komentáře k receptu