Pečené papriky s mátovým jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1004 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 7.8 mg
- Draslík 452.9 mg
- Vláknina 5101.2 mg
- Vitamín A 5101.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 222.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Každou papriku zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a necháme zhruba 45 minut péct. Mezitím otrháme lístky máty, posekáme najemno a spolu s mletými ořechy a solí vmícháme do jogurtu. Upečené papriky rozbalíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na silnější proužky. Mátový jogurt rozdělíme do misek, na něj ozdobně upravíme proužky paprik a podáváme jako lehký předkrm.