Pečené papriky s mátovým jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Paprika červená
  • 100 g Paprika žlutá
  • 10 g Ořechy pekan
  • 15 g Máta
  • 120 g Jogurt bílý
  • 5 g Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1004 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 7.8 mg
  • Draslík 452.9 mg
  • Vláknina 5101.2 mg
  • Vitamín A 5101.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 222.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Každou papriku zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a necháme zhruba 45 minut péct. Mezitím otrháme lístky máty, posekáme najemno a spolu s mletými ořechy a solí vmícháme do jogurtu. Upečené papriky rozbalíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na silnější proužky. Mátový jogurt rozdělíme do misek, na něj ozdobně upravíme proužky paprik a podáváme jako lehký předkrm.

Komentáře k receptu