Gratinované brambory - pommes gratin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 30 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 94.4 mg
- Draslík 592.7 mg
- Vláknina 7173.4 mg
- Vitamín A 7173.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky brambor osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, muškátovým květem a v míse je promícháme se smetanou. Mladé baby špenátové listy omyjeme a necháme okapat.
-
2
Do připravených menších formiček poskládáme na sebe plátky brambor, které proložíme špenátovými listy. Povrch posypeme nastrouhaným parmezánem a formičky dáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C dozlatova přibližně 30-35 minut.
-
3
Upečené gratinované brambory z formiček opatrně vyjmeme (vyklopíme) a podáváme je samostatně jako předkrm nebo přílohu.