Kapusta podávaná se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 30 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 71.6 mg
- Draslík 1187.6 mg
- Vláknina 10673.2 mg
- Vitamín A 10673.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 301.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme kapustu a odlámeme z ní vnější listy. Rozkrájíme hlávku na čtvrtiny a vykrojíme z ní košťál. Čtvrtky kapusty nakrájíme na nudličky.
-
2
Na kostičky nakrájíme slaninu. V kastrolu si rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět slaninu. Vložíme na ni kapustu a podusíme. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme vývarem a vmícháme smetanu. Počkáme, dokud kapustová směs nepřejde varem, poté přikryjeme kastrol poklicí a ztlumíme teplotu. Dusíme 20 minut.
-
3
Odkryjeme poklici a ještě tekutinu podle potřeby odpaříme na požadovanou hustotu.