Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jablka
  • 100 g Cibulka jarní
  • 600 g Vepřová panenka
  • 60 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Calvados
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 895.3 mg
  • Vláknina 2931.3 mg
  • Vitamín A 2931.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky. Očištěné cibulky nakrájíme na kolečka, lístky tymiánu nasekáme najemno.

  • 2

    V rendlíku na oleji zprudka po obou stranách osmažíme maso. Poté vmícháme mouku, chvíli smažíme, vsypeme cibulky, zalijeme vývarem, dobře promícháme a na mírném plameni dusíme za častého míchání. K masu přidáme jablka s tymiánem, hořčicí, solí a pepřem a dusíme, až je maso měkké. Omáčku s masem odstavíme, vmícháme smetanu, calvados a už jen prohřejeme, nevaříme.

Komentáře k receptu