Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Jablka
- 100 g Cibulka jarní
- 600 g Vepřová panenka
- 60 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Vývar drůbeží
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Calvados
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 24 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 101 mg
- Draslík 895.3 mg
- Vláknina 2931.3 mg
- Vitamín A 2931.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky. Očištěné cibulky nakrájíme na kolečka, lístky tymiánu nasekáme najemno.
-
2
V rendlíku na oleji zprudka po obou stranách osmažíme maso. Poté vmícháme mouku, chvíli smažíme, vsypeme cibulky, zalijeme vývarem, dobře promícháme a na mírném plameni dusíme za častého míchání. K masu přidáme jablka s tymiánem, hořčicí, solí a pepřem a dusíme, až je maso měkké. Omáčku s masem odstavíme, vmícháme smetanu, calvados a už jen prohřejeme, nevaříme.