Tuňák servírovaný v pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 23 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 91.5 mg
- Draslík 1002.3 mg
- Vláknina 8637.7 mg
- Vitamín A 8637.7 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky tuňáka omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z poloviny citronu.
-
2
Odkrojíme z pórku kořínkovou část a zvadlé zelené listy. Pórek rozřízneme na polovinu a nakrájíme na plátky.
-
3
Do kastrolu vložíme máslo a na něj pórek. Podusíme ho. Přilijeme víno a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme, přidáme mletý muškátový oříšek. Přikryjeme poklicí a 10 minut dusíme.
-
4
Potom přidáme plátky tuňáka a dusíme ještě 15 minut. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a mátou.