Studená kuřecí pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 20 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 201.4 mg
- Draslík 197.1 mg
- Vláknina 170 mg
- Vitamín A 170 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé kuře rozčtvrtíme a čtvrtky uvaříme ve slané vodě s cibulí, vývar slijeme přes cedník a uložíme. Maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Mezitím uvaříme natvrdo vejce, naklepneme je, prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem. Vzniklou řídkou omáčku za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud nezhoustne. Do horké omáčky zašleháme žloutky a necháme ji vychladnout.
-
4
Vychladlou omáčku přendáme do mixeru, přidáme nakrájené kuřecí maso a dohladka umixujeme. Přelijeme do mísy, přidáme chilli koření, osolíme, pěnu ještě ručním šlehačem našleháme a dáme do lednice na 10-15 minut rozležet. Pak ušleháme šlehačku, kterou opatrně vmícháme do pěny a opět vrátíme do ledničky.
-
5
Z veky nakrájíme slabé plátky, na které pomocí mikrotenového sáčku s ustřiženým rohem nebo zdobícího sáčku naneseme pěnu.
-
6
Chlebíčky ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme.