Štafetky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 300 g Vaječný bílek slepičí
  • 300 g Cukr krupice
  • 200 g Cukr krupice
  • 150 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 220 g Čokoláda na vaření
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Kokosová moučka
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Káva mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1403 kcal
  • Sacharidy 190 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 141 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 135.1 mg
  • Vláknina 20748.9 mg
  • Vitamín A 20748.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1295.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme do pěny bílky s cukrem, zabalíme do ní prosátou mouku a kokos. Směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 230 °C pečeme zhruba 12 minut. Po upečení z těsta stáhneme papír a těsto necháme vychladnout.

  • 2

    V mezičase připravíme krém. V hrnci zahřejeme mléko s cukrem a zašlehaným pudinkovým práškem. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Krém mícháme do vychladnutí. Poté do krému zatřeme po částech máslo, dbáme, aby měl krém i máslo stejnou teplotu, aby se nám krém nesrazil. Na závěr vmícháme mletou kávu.

  • 3

    Upečené těsto rozkrájíme na 4 stejné pruhy, které potřeme krémem, spojíme k sobě a potřeme krémem i po obvodu. Štafetky dáme vychladit, poté je nakrájíme na menší obdélníky a ozdobně namáčíme v čokoládové polevě, kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády na vaření ve vodní lázni.

Komentáře k receptu