Rybí směs bylinková
Suroviny
- 400 g Brambory
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Petržel - nať
- 500 g Okouník mořský
- 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 250 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Pórek
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 špetka Pepř bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 18 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 172.7 mg
- Draslík 1130.6 mg
- Vláknina 11454.5 mg
- Vitamín A 11454.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 centimetru. Pórek opláchneme a odkrojíme z něj kořenovou část a uvadlé zelené listy. Rozkrojíme pórek podélně a potom příčně pokrájíme na nudličky. Cibuli posekáme a nakrájíme na nudličky.
-
2
V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj cibuli. Vmícháme do ní plátky brambor a nudličky pórku. Dusíme, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový oříšek a citronovou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu a hořčici. Zalijeme rybím vývarem a smetanou. Počkáme, dokud směs nezačne vřít, potom ztlumíme plamen a pomalu 20 minut vaříme.
-
3
Mořského okouníka nakrájíme na kousky, které zakapeme šťávou z poloviny citronu, osolíme a opepříme. Rybí kousky postupně vmícháme k zelenině.
-
4
Nadrobno nasekanou petrželku přidáme ke žloutku a prošleháme. Vlijeme žloutek k rybí směsi a zamícháme, ovšem už nevaříme, aby se vmíchaný žloutek nesrazil.