Rybí směs bylinková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 500 g Okouník mořský
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 172.7 mg
  • Draslík 1130.6 mg
  • Vláknina 11454.5 mg
  • Vitamín A 11454.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 centimetru. Pórek opláchneme a odkrojíme z něj kořenovou část a uvadlé zelené listy. Rozkrojíme pórek podélně a potom příčně pokrájíme na nudličky. Cibuli posekáme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj cibuli. Vmícháme do ní plátky brambor a nudličky pórku. Dusíme, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový oříšek a citronovou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu a hořčici. Zalijeme rybím vývarem a smetanou. Počkáme, dokud směs nezačne vřít, potom ztlumíme plamen a pomalu 20 minut vaříme.

  • 3

    Mořského okouníka nakrájíme na kousky, které zakapeme šťávou z poloviny citronu, osolíme a opepříme. Rybí kousky postupně vmícháme k zelenině.

  • 4

    Nadrobno nasekanou petrželku přidáme ke žloutku a prošleháme. Vlijeme žloutek k rybí směsi a zamícháme, ovšem už nevaříme, aby se vmíchaný žloutek nesrazil.

Komentáře k receptu