Žampiony plněné brynzovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 30 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 363.7 mg
- Vláknina 1785 mg
- Vitamín A 1785 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme a odkrojíme nožky, které nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěný hřib nakrájíme nadrobno.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájené nožky žampionů a dusíme. Po 4 minutách přimícháme hřib a ještě zhruba 4 minuty dusíme. Nakonec ve směsi rozmícháme brynzu. Když se sýr rozpustí, směs odstavíme.
-
3
Na kloboučky žampionů navršíme brynzovou směs, žampiony obalíme plátkem slaniny a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
-
4
Houby pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 8 minut.