Konzervované kuře dušené na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 54 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 228.5 mg
- Draslík 551.6 mg
- Vláknina 408 mg
- Vitamín A 408 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší kuře důkladně očistíme, omyjeme a naporcujeme.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Zaprášíme paprikou, vložíme maso, osolíme a dusíme do poloměkka.
-
3
Z kuřete odstraníme větší kosti a maso rozdělíme do čistých sklenic. Zalijeme šťávou z dušení a ihned zavíčkujeme.
-
4
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
-
5
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.