Plněný celer v pivním těstíčku
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 80 g Mouka polohrubá
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Celer bulvový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Mléko polotučné
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 19 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 98.3 mg
- Draslík 571.3 mg
- Vláknina 8035.3 mg
- Vitamín A 8035.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr najemno nastrouháme, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
-
2
Celer oškrábeme, omyjeme a krátce ho povaříme v osolené vodě. Pak ho vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
-
3
V misce si z piva, polohrubé mouky, vajíčka a soli vymícháme hladké těstíčko.
-
4
V malém rendlíku si rozpustíme máslo a poté ji zaprášíme hladkou moukou. Přilijeme mléko a necháme ho přejít varem. Přidáme k ní nastrouhaný sýr, jemně nasekanou petrželku, podle chuti pepř a sůl, dobře ji promícháme a necháme vychladnout.
-
5
Připravenou vychladlou nádivkou spojíme vždy dva plátky celeru, obalíme je v připraveném pivním těstíčku, osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova a podáváme.