Řezy s broskvemi
Suroviny
- 750 g Kompot broskvový
- 30 g Máslo čerstvé
- 250 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 75 g Cukr krupice
- 200 g Mouka polohrubá
- 150 g Cukr moučkový
- 200 g Cukr moučkový
- 20 g Kakao
- 500 g Tvaroh měkký
- 100 ml Voda pitná
- 100 ml Olej rostlinný
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 ks Vitacit
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1302 kcal
- Sacharidy 162 g
- Tuky 63 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 153 g
- Cholesterol 343 mg
- Draslík 444.4 mg
- Vláknina 6458 mg
- Vitamín A 6458 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme vejce s cukrem a kakaovým práškem. Přimícháme vlažnou vodu, olej a prosátou mouku s kypřicím práškem. Vymícháme hladké těsto a vlijeme je na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
-
2
V mezičase připravíme krém. Utřeme máslo s cukrem do pěny, přimícháme žloutky, rum a tvaroh. Umícháme hladký krém.
-
3
Vychladlé upečené těsto potřeme tvarohovým krémem, poklademe půlkami okapaných kompotovaných broskví a přelijeme prochladlou polevou. Řezy necháme ztuhnout přes noc. Před podáváním krájíme řezy.
-
4
Na polevu rozmícháme ve vodě pudink s cukrem, přidáme Vitacit s pomerančovou příchutí a za stálého míchání svaříme.