Ovocný koláč s jablky a fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Fíky sušené
  • 100 g Chléb konzumní
  • 500 g Jablka
  • 100 g Med včelí
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Tuk
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Citronová kůra
  • 4 g Skořice mletá
  • 300 g Créme fraiche
  • 50 g Pomerančová kůra
  • 100 g Polenta
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 191.3 mg
  • Vláknina 8964.8 mg
  • Vitamín A 8964.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené fíky nakrájíme na malé kostičky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na větší kostičky, pomerančovou i citronovou kůru nastrouháme, chléb natrháme nadrobno. Do mísy nasypeme mouku, polentu, chléb, cukr a promícháme. Do druhé mísy nalijeme olej, mléko, med, přidáme vejce a vyšleháme. První mísu nasypeme do druhé a promícháme. Přidáme rozinky, fíky, jablka, pomerančovou i citronovou kůru, mletou skořici, špetku soli a důkladně promícháme. Formu vymažeme tukem, nalijeme do formy těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.

  • 2

    Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme s créme fraiche.

Komentáře k receptu