Rizoto na koňaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1137 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 45 g
- Sodík 2048 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 95.5 mg
- Draslík 465.8 mg
- Vláknina 11629 mg
- Vitamín A 11629 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 109 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme koňakem a vaříme na mírném ohni, dokud se všechen nevypaří. Potom postupně zaléváme horkým vývarem a vaříme asi 20 minut, až je rýže měkká. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a máslo. Přikryjeme poklicí a necháme ještě 2 minuty podusit. Rizoto podáváme posypané druhou půlkou strouhaného sýra a ozdobené snítkou petrželky.