Těstovinový salát s ementálem
Suroviny
- 80 g Paprika zelená
- 100 g Fazolové klíčky
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 160 g Jogurt bílý
- 160 g Sýr Ementál (Primátor)
- 50 g Pistácie
- 80 g Těstoviny Farfalle
- 80 g Těstoviny Fusilli
- 100 g Cibulka jarní
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1.2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 20 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 417.7 mg
- Vláknina 8458.1 mg
- Vitamín A 8458.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou oleje a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
2
Papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibulku nakrájíme, nivu rozdrobíme, ementál nastrouháme nahrubo, pistácie nasekáme na středně hrubo.
-
3
Cibulku, nivu a jogurt umixujeme dohladka, přimícháme pepř a worcester.
-
4
Těstoviny smícháme v míse s ementálem, paprikou a fazolovými klíčky. Přelijeme jogurtovou zálivkou a posypeme pistáciovými oříšky.