Chodská sýrová pomazánka s pivem - obazda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 61.5 mg
- Draslík 46.7 mg
- Vláknina 1215.2 mg
- Vitamín A 1215.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku očistíme, omyjeme,vodu setřepeme. Bílou část cibulky drobně pokrájíme, zelenou nať nakrájíme na tenké kroužky a odložíme zvlášť na ozdobení. Zralý měkký sýr pokrájíme na drobné kousky, dáme do misky s měkkým máslem a vidličkou ho důkladně utřeme. Přidáme cibulku, 2-3 špetky bílého pepře, sladkou i pálivou papriku, drcený kmín a pivo. Vše dobře znovu promícháme.
-
2
Sýrovou pomazánku mažeme na plátky chleba, ozdobíme zelenou natí z cibulky a podáváme.