Farářovy svíčkové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 19 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 215.2 mg
- Draslík 568 mg
- Vláknina 263 mg
- Vitamín A 263 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvrdý sýr najemno nastrouháme.
-
2
Hovězí svíčkovou omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa postupně obalíme ve strouhance a vejcích rozšlehaných s pivem.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a bifteky v něm pečeme z obou stran, až jsou měkké a zlatavé. Měkké maso vyjmeme z pánve a šťávu zjemníme přimícháním másla.
-
4
Maso na servírovacích talířích polijeme šťávou z pánve, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.