Kávovým krémem plněné hrušky
Suroviny
- 70 g Cukr třtinový
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Ořechy vlašské
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 200 g Višně
- 20 g Cukr vanilka
- 50 ml Likér mandlový - Amaretto
- 3 ks Vejce slepičí
- 4 ks Hrušky
- 0.5 l Mléko polotučné
- 1 dl Rum
- 2 polévková lžíce Káva instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1066 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 61 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 281.5 mg
- Draslík 524.5 mg
- Vláknina 15885 mg
- Vitamín A 15885 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme krém: do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme asi 3 minuty, aby nebylo cítit mouku. Krém stáhneme ze sporáku, vmícháme do něj jedno celé vejce, dva žloutky a dobře promícháme. Přidáme ještě třtinový cukr, kávu, máslo a vlijeme také Amaretto. Ještě teplý krém ponorným mixérem vyšleháme na hladkou pěnu, kterou dáme do lednice vychladnout.
-
2
Dostatečně velké hrušky oloupeme, rozřízneme na půlky a opatrně lžící vykrojíme jadřince. Hrušky by měly být měkké. Když nejsou, tak je 5 minut povaříme ve vařící vodě.
-
3
Připravíme čtyři dezertní talířky, na každý položíme dvě půlky hrušek. Posypeme je vanilkovým cukrem. Vykrojené středy naplníme v rumu namočenými višněmi. Krém naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ho na višně a na celé půlky hrušek.
-
4
Povrch dezertu ještě ozdobíme višněmi, vyšlehanou šlehačkou, posypeme drobně nasekanými ořechy a dezert podáváme.