Borůvkový dezert se želatinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 25 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 181.8 mg
- Vláknina 7925 mg
- Vitamín A 7925 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku vlijeme 1 dl vody, přisypeme želatinu, dobře promícháme a necháme 30 minut namočené. Následovně vychladlou želatinu za stálého míchání zalijeme 5 dl vroucí vody a zase důkladně promícháme na hladkou hmotu. Želé necháme vychladnout.
-
2
Vejce rozklepneme, z bílku vyšleháme tuhý sníh, který osladíme cukrem a zase dobře vyšleháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme spolu s tuhým sněhem a vychladlým želé. Vypracujeme lehký krém.
-
3
Skleněné skleničky vypláchneme studenou vodou. Do každé naskládáme několik piškotů, pokapeme je rumem. Na piškoty poklademe borůvky, polijeme je sirupem. Nakonec vše přikryjeme hotovým krémem a hotový dezert dáme do lednice vychladit.