Jogurt s tykví po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Jogurt bílý
  • 1 kg Tykev
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 572.6 mg
  • Vláknina 4337.6 mg
  • Vitamín A 4337.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev zbavíme slupky a najemno nastrouháme. V suchém hrnci ji povaříme, než tykev změkne. Následně ji přecedíme a necháme bokem vychladnout.

  • 2

    Na pánvi bez oleje pražíme kmín, který následně nadrtíme. Zelené chilli nakrájíme společně se zázvorem. Jogurt smícháme s mletým chilli a nadrceným kmínem. Přidáme špetku soli.

  • 3

    Tykev vyklopíme do servírovací mísy. Jogurt důkladně promícháme, naaranžujeme na něj chilli papričky, koriandr a zázvor. Necháme vychladit a servírujeme.

Komentáře k receptu